2021-11-28
同老婆難得星期六偷得浮生半日閒。帶老婆去天水圍揾到一個清幽既Cafe,佢叫Flat Mountain。雖然呢度都好寧靜舒服,但其實交通好方便,係屏山,天水圍港鐵站行幾分鐘就到。食嘢除左食嘢,個意景都好重要,有時地到市區油尖㕵嗰d食,就算食物好食,都唔會有relax 之感。但呢度唔同,佢裝修陳設唔係好浮誇造作overload 客人個感官嗰d。佢係簡約逸雅路線,十分自然,反而令人更感舒泰。咁嚟得當然要食野,睇左一陣餐牌,我地決定試下煙燻三文魚All day breakfast ,老婆就車打芝士薯餅蝦肉。All Day Breakfast 入面我一向最中意就係三文魚,呢度個三文魚鮮味肉質唔錯,仲有牛油果,煙肉,蘑菇,沙律菜等,係一個好豐富既餐,都好健康清新,幾配合呢度既風格。至於老婆既burger 佢話蝦彈牙,又夠juicy ,飽鬆軟,薯餅脆,整體水準高質。另外佢用蕃薯做薯條,甜甜地,又唔油膩,是一個好好既驚喜。飲品方面,我地點左牛奶咖啡同熱朱古力,呢個睇落好似普遍既野,其實都唔易做得好。呢度我覺得造得都唔錯既,連朱古力都有拉花,好有誠意,老婆好開心。最後試左佢既甜品,佢既特色係用生酮材料,
最後試左佢既甜品,佢既特色係用生酮材料,中意健康又愛甜品既朋友應該會好開心。
呢個環境,食物,都令人有放假鬆一鬆既感覺,忙完一星期充下電,真係好唔錯。
而且嗰度有健康茶包出售,有唔同既功效,有機會我都會試下。