2022-01-15 17 瀏覽
平日晚上跟友人到了登龍街一間日本小店吃晚飯。餐廳東洋氣息濃厚,加上特色的佈置形成日本味很重的居酒屋。最後點了是豐盛壽司盛合,十二件壽司各有千秋,壽司愛好者的我食左呢個一番人氣盛合。海膽同帶子夠新鮮夠鮮甜,仲有大蝦同大大舊鰻魚,食到十分滿足拖羅好多魚香仲要係大拖。仲有我鐘意的左口魚上而燒香過,食落去魚油夠香好滿足。小食吉列炸蠔,十分香口,醬汁越食越上隱,炸到脆卜卜好香脆,入面蠔肉夠熱內面咬入去又好juicy,下次一定會再返食。牛舌切得夠厚,外層有焦香味調味又夠味燒到不會過火喉剛好。。飲品我就要了波子汽水,味道清新可口,一點都不普通,揾番童年感覺。最後覺得員工服務態度不錯好友善,食物質素是可以的而且有好多選擇。

牛舌切得夠厚,外層有焦香味調味又夠味燒到不會過火喉剛好。。