2023-09-16 69 瀏覽
最近一直減緊肥,想減少澱粉同埋肉類嘅攝取,就比我搵到呢一間銅鑼灣嘅素食新開小店。見到佢嘅裝修都好清新同埋簡單舒服,輕快嘅音樂位置,感覺寬敞同埋乾淨。食物方便最主要係Wrap Salad Burger. 價錢由$58起,價錢都算幾親民。呢間餐廳特別之處係佢好注重同埋提倡環保嘅概念,餐廳入邊都有兩個回收箱,去教育顧客。食完嘢之後餐廳都鼓勵顧客自己去收拾餐盤。DIY FOREST BURGER + COMBO呢一個以紅菜頭絲同埋蘑菇整成嘅偽肉餅好好食。主要係因為佢嘅調味惹味,而且肉餅煎得香脆可口。而且麵包皮煎得好香脆同送院。食完成個漢堡都飽肚夠晒好,而且唔會感覺肥膩。 配上番薯條,番薯條味道唔算太鹹,感覺健康同埋飽肚。加上一杯lemonade ,酸甜比例適中,容易入口同埋清新。另外加咗一個甜品, Double Chocolate Walnut brownies, 佢係用原蔗糖整嘅,天然同健康啲,味道來講比一般嘅Brownies冇咁甜。Conclusion: 適合想素食同埋食清啲,但係又想試吓唔同款式嘅朋友來試一試。

DIY FOREST BURGER + COMBO

配上番薯條,番薯條味道唔算太鹹,感覺健康同埋飽肚。