📍「Kremaro」- 銅鑼灣今次食食食之旅嚟到銅鑼灣😌Lunch 行去景隆街搵食,見到呢間好有特色嘅coffee truck 🛻 仲有靚靚🍵☕️同甜品🥯🍪,一於同同事試試佢😎📷餐廳位於景隆街,係一間充滿特色、走型格風嘅coffee truck,主打coffee☕️ 、抺茶飲品🍵、homemade sparkling ✨ 、同輕食甜品,例如bagel🥯/cookies 🍪等等🤗最特別係佢有個特色走馬燈,顧客可以隨意更改字眼,真係岩哂打卡📷💯作為foodie 嘅👧🏻又點可以唔襯機會宣傳下我哋嘅IG呢😝🤭🍴Hoji-Matcha Latte (Iced)💰HK$53 (Drink set)✨推薦指數:9/10平時揀飲品總會係焙菜同抺茶中struggle 好耐,今次終於唔洗啦‼️因為呢杯兩款都有😍首先賣相已經好靚,上面係抺茶、中間係奶、下層係焙茶,層次分明帶有漸變效果,打卡一流💯飲落焙茶味好香濃,帶有抺茶嘅回甘,口感rich 得嚟又唔會太苦,甜度偏低,飲落岩岩好😋🍴Matcha Chocolate (Iced)💰HK$58✨推薦指數:8/10好少見到有matcha 配chocolate 嘅飲品,今
📍「Kremaro」- 銅鑼灣

今次食食食之旅嚟到銅鑼灣😌

🍴Hoji-Matcha Latte (Iced)
💰HK$53 (Drink set)
✨推薦指數:9/10

🍴Matcha Chocolate (Iced)
💰HK$58
✨推薦指數:8/10
好少見到有matcha 配chocolate 嘅飲品,今次見到一於試吓😎
呢款賣相都好靚,上面係抺茶、中間係奶、下層係朱古力,顏色嘅對比更鮮明🤗
飲落朱古力味香甜,飲飲下又會有抺茶香,帶有少少抺茶嘅回甘,口感比上一杯更rich ,而且甜度岩岩好,甜而不膩😙

🍴Matcha Strawberry Bagel🥯
💰+HK$25 (Drink set)
✨推薦指數:8/10
一見到已經覺得好靚,抺茶Bagel 🥯中間夾住厚厚抺茶醬🍵同草莓醬🍓,賣相💯
為店員好貼心咁幫我哋整返熱,所以包身熱熱哋,但中間層夾心仲可以保住凍嘅口感,岩岩好🤩
食落🥯包身乾身chewy,帶有少少煙韌嘅口感,中間層夾心嘅草莓🍓味超香濃,酸酸甜甜咁,仲有少少草莓肉,口感更豐富,不過抺茶味反而唔算出,如果再出啲會更好😚

🍴Banana Peanut Butter Bread Bagel🥯
💰+HK$30 (Drink set)
✨推薦指數:7.5/10
見到呢個配搭好特別,所以想試吓🤣
Bagel 包住朱古力醬、香蕉蛋糕、花生醬,超豐富😚
食到Bagel 微暖,做到外脆內軟帶有chewy 效果,中間嘅花生醬超香濃,口感厚實,再配埋鬆軟嘅香蕉蛋糕,整體口感非常豐富,亦都幾飽頭,岩哂花生醬控🤣🤣🤣

午餐
  • Hoji-Matcha  Latte