居酒屋門口掛上幾個紅燈籠有啲懷舊日本feel🏮比較似係低調平實派的居酒屋,食物同服務質素都幾好,播住充滿90年代嘅日文歌,適合三五知己傾下計👯‍♀️🔸雞心串、豬腩肉串、牛舌串燒、燒阿波尾雞翼、免治雞肉棒串🍡燒物方面要左雞心串、牛舌、豬腩肉串,豬腩肉肥瘦均勻,表面燒得微焦香。厚牛舌彈牙又juicy,必點的item!免治雞肉棒串都推薦,啖啖肉,沾上日本蛋和燒汁,就更惹味🍗🔸燒牛油蒜蓉帶子🧈🧄燒牛油蒜蓉帶子上枱仲出晒煙,勁香蒜蓉牛油,帶子鮮甜,真係令人無法抗拒!🔸自家制牛肉薯蓉餅🔸明太子厚燒玉子🍳另外仲叫左啲小食,明太子厚燒玉子都算係又簡單又好食的料理,中間包住的明太子充滿鹹香味,質感鬆軟唔會過實。🔸焗釀蟹蓋🦀🦀呢個蟹蓋釀左好多蟹肉,仲有蟹膏、蟹籽,可以撈埋用紫菜包住一齊食,味道都幾鮮甜。🔸三文魚燒飯團🍙🍘🔸蔥吞拿魚卷🐟🐟食左幾款串燒,再加埋飯團、卷物,都飽飽地。特別鐘意吞拿魚卷食落有魚油香,加埋碎蔥就更好食。📍#和居和居 (#銅鑼灣美食)銅鑼灣駱克道395號金禧大廈地舖➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟
居酒屋門口掛上幾個紅燈籠有啲懷舊日本feel🏮

🔸雞心串、豬腩肉串、牛舌串燒、燒阿波尾雞翼、免治雞肉棒串🍡

免治雞肉棒串都推薦,啖啖肉,沾上日本蛋和燒汁,就更惹味🍗

🔸燒牛油蒜蓉帶子🧈🧄

🔸自家制牛肉薯蓉餅
🔸明太子厚燒玉子🍳

🔸焗釀蟹蓋🦀🦀

🔸三文魚燒飯團🍙🍘
🔸蔥吞拿魚卷🐟🐟

📍#和居和居 (#銅鑼灣美食)
銅鑼灣駱克道395號金禧大廈地舖

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎