2016-09-17 1421 瀏覽
每個月都好似總有一兩日去銅鑼灣,今日行完IKEA,又行LINE FRIENDS,為左新屋跑黎跑去,洗左好多錢,為左荷包着想,最近都係食得平少少。去左希慎樓上既FOOD COURT 睇,經過港式茶餐廳FEEL羅麥記,睇過D 價錢都合理就入左去食。 係銅鑼灣食茶餐廳做晚飯真係好少可,重要係希慎食,不過可能係商場,茶餐廳好好坐,有港式既碗、燈、裝飾。而家興起HK STYLE,呢一種講香港文化既餐廳都多左。 睇左一陣MENU,我最鍾意MENU 有大大幅圖,起碼知道自己食既嘢係點既樣,有時叫左先知係咩,好多時候都係伏。 一黎就俾杯紅豆冰粒粒奶茶吸引左, 紅豆配奶類既嘢真係好MATCH,呢個紅豆奶茶唔多地方有,好多時都係得紅豆配綠茶,所以好值得一試,同埋都好好飲,至少如果茶膽整得唔好,都有紅豆蓋過。又叫左男朋友最愛既雞翼,羅麥雞翼,個汁係好香,但少辣都好辣,食左一隻就投降。 我最鍾意試新嘢,叫左個蜜糖系列既豬手,豬手好多根位,又冧,好好味,一次過食左三件,爆曬今日既QUOTA….. 主菜叫左磚頭焗咖喱軟殼蟹飯,軟殼蟹有兩大隻,仲有好多膏,咖喱好香,好易入口,唔會好辣,仲有得追加咖喱汁。呢個飯既份量

呢個飯既份量可以俾3 個人食,最後飯同包都食唔曬。

飽到甜品都食唔落,賣單都係二百幾蚊,係銅鑼灣算好好。
2016-09-08
  • 杯紅豆冰粒粒奶茶