2021-11-19 50 瀏覽
平時係銅鑼灣食晚飯食得多,今日放假同朋友黎呢間居酒屋食個lunch。晏就1點幾去到, 餐廳坐左一半人度,環境靜靜地,好岩坐底傾下計過個寧靜既中午。午市定食配沙律,味噌湯,蒸蛋同漬物。仲有柚子蜜/炭燒咖啡或雪糕沙律fresh 配反胡麻醬 蒸蛋對比起其他日本餐廳就略爲失色 比較普通 蛋吾夠香滑海鮮丼 (吞拿魚,油甘魚,三文魚,碎吞拿魚腩,蟹子)$128師傅話油甘魚轉左做劍魚腩,又稱白toro。刺身真係好新鮮,每一塊都大大舊,厚身白toro比吞拿魚多左一份油脂,滿口油香三文魚雖然唔係魚腩 口感都好好 肥美碎吞拿魚腩分量好多 同蟹子一齊送飯正牛肉壽喜燒定食$168一黎到見到隻生蛋興奮得制倒左隻蛋落去lol之後叫店員比過隻蛋我地沾牛肉食壽喜燒入面最有誠意係舊豆腐  燒過黎 比起普通滑豆腐多陣香氣菇菌、粉絲都有 湯底偏甜 牛肉沾完蛋漿好好食 雪糕方面店員話每日都唔同今次係綠茶 綠茶味淡左d 但配埋柚子蜜就好滿足啦overall 覺得lunchset cp值都高刺身質素高可以再回頭
白toro比吞拿魚多左一份油脂,滿口油香
三文魚雖然唔係魚腩 口感都好好 肥美
碎吞拿魚腩分量好多 同蟹子一齊送飯正