2023-11-02
一個人出銅鑼灣食lunch,行過Sogo門口時俾派傳單的姐姐招咗入黎,咁見到個menu都ok,就試一試。牛肉火鍋 配烏冬 $138呢個牛肉壽喜燒湯底勁濃味,所有食材都好入味。牛肉軟腍,牛味濃郁,份量都唔少,唔止得幾片。配料勁多,有基本的旺菜冬菇,仲有勁彈牙好入味的粉絲(?🤔️),呢隻粉絲勁好食😍豆腐用炸豆腐,唔會一夾就散,炸皮又吸滿壽喜燒汁,正👍🏻沙律沙律汁調得好惹味,鹹鹹酸酸,又有好微微的辣味,我好欣賞呢個沙律汁。漬物似用泡菜汁醃的青瓜,仲有幾塊肉,都好惹味。味噌湯有蜆有驚喜😆蟹肉蒸蛋 +$30賣相都幾精緻,有好多大粒魚籽。魚籽咬開鹹鹹哋,配埋蒸蛋同蟹肉味道好有層次。底層有好多食材,有菇同白果,仲有元貝同蟹籽,呢個茶碗蒸非常豐富。蟹慶 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心地庫*上述文章只供參考及以當時價格為準
牛肉 火鍋 配烏冬 $138
沙律
漬物
似用泡菜汁醃的青瓜,仲有幾塊肉,都好惹味。
味噌湯
有蜆有驚喜😆
蟹肉蒸蛋 +$30
蟹慶 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心地庫
*上述文章只供參考及以當時價格為準