2024-01-07
📍銅鑼灣-魚一壽司今日想同大家介紹銅鑼灣嘅一間日本餐廳🇯🇵🎌~~ 性價比超高之餘質素都好好♪( ´θ`)ノ!🐡味醂魚乾 $48師傅燒得勁脆口!而且好煙靭 點埋沙律醬食真係一個好好嘅前菜~🫶🏼✨🥗牛油果魚生沙律 $78呢一個沙律好似淨係喺魚一見過🥹✨冇諗過可以結合想食魚生又想健康食沙律嘅夢想!呢個沙律絕對比到你呢個option~~ 入邊嘅魚亦都好多唔同種類 蝦都有三隻 $80 都唔使真係好抵!🪿鵝肝卷 $48我第一次見呢一種形態嘅鵝肝卷物!用厚厚嘅飯嚟做一個反卷 包住煎香煎脆咗嘅鵝肝!真係好好食🥹🥹❤️而家諗返都想再食🍣火炙左口魚邊 $20/件火炙左口魚邊永遠都係我壽司界入邊嘅最愛!食落去入口即溶🥹🥹❤️🎣劍魚腩壽司 $15/件劍魚腩都係我最愛之一!呢一間嘅劍魚腩食落去都係好肥美 正!🐠油甘魚腩壽司 $22/件平時食壽司鍾意食肥啲 所以就叫咗腩位!♪( ´θ`)ノ食落去都好多油脂!(*ˉ︶ˉ*)正!🎏挪威三文魚腩刺身四切 $62呢個刺身超抵食!🎌🍣食落去三文魚勁厚勁肥🥹🥹❤️正!滿足到爆🐟葱吞拿魚腩軍艦 $28保持一貫水準嘅葱吞魚腩軍艦!紫菜超脆 加埋魚蓉有兩種口感 口感滿滿 推介♪( ´θ`
🐡味醂魚乾 $48
🥗牛油果魚生沙律 $78
🪿鵝肝卷 $48
🍣火炙左口魚邊 $20/件
🎣劍魚腩壽司 $15/件
劍魚腩都係我最愛之一!呢一間嘅劍魚腩食落去都係好肥美 正!
🐠油甘魚腩壽司 $22/件
🎏挪威三文魚腩刺身四切 $62
🐟葱吞拿魚腩軍艦 $28
保持一貫水準嘅葱吞魚腩軍艦!紫菜超脆 加埋魚蓉有兩種口感 口感滿滿 推介♪( ´θ`)ノ
🍱加州手卷 $25
唔夠飽嘅朋友仔一定會食嘅嘢就係手卷!手卷飯同入邊料嘅份量都好多!$25超抵食
🍣日本直送大拖羅壽司 $45/件
難得去到weekend當然叫返舊好嘢嚟食吓啦 就叫咗日本直送嘅大拖羅壽司 我諗你睇相都見到佢有幾肥美 油脂滿滿 食落去真係好滿足!
🍜手打烏冬 $42
去到埋尾一定要食返個熱食先滿足!就叫咗個手打烏冬❤️冬天食一流 暖笠笠 而且烏冬口感都好彈牙!
📍銅鑼灣-魚一壽司
地址: 銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場地庫
#gluttonlifecafe #gluttonlife銅鑼灣
#銅鑼灣 #hkfoodie #yummy #food #cafe #hkcafe #hkfood #hkgoodblogger #chill #hotdog #dogfriendlyhkrestaurant