2018-07-22
今次嚟到銅鑼灣V point食嘢,原來呢間泰國菜餐廳開咗冇幾耐,而廚師都係泰國人🤔出面有自助吧,有小食同湯😆Lunch set#鮮蝦炒金邊粉 ($88)😋好味指數:(7.5/10)炒金邊粉好大碟,同朋友仔share一流😆側邊有啲辣椒粉同花生粒係到,所以食落去會有少少辣🤔另外食落去粉嘅質感唔會太乾又或者太濕😎👍🏼#軟殼蟹咖哩配法包 ($188)😋好味指數:(7/10)去食泰國嘢一定會嗌呢個例牌菜🤤咖哩味食落去甜甜地,食落去咖哩味又唔算辣🤔個人就覺得辣多小小會好啲🌶😙軟殼蟹食落去好厚肉,可能放咗陣先食,所以唔算好脆😫配蒜蓉包真係我最愛😍加埋咖哩更好味,好想嚟碗🍚呀😋#泰式小食拼盤 ($148)😋好味指數:(6.5/10)老闆話比我地嗌晚市先有嘅半價優惠😍拼盤裡面就有蝦餅、魚餅、春卷同串燒😛配酸辣同沙嗲醬😙蝦餅配酸辣醬好夾😆魚餅襯沙嗲醬又唔差咼😎春卷就冇咩特別🤔但係串燒食落就有少少乾身😫甜品係椰青啫喱同綠豆椰青啫喱,清清地幾好食😍個人比較喜歡椰青啫喱😚.⭐溫馨小提示📌晚市優惠《只要嗌主餐牌一個菜式就可以用半價嗌指定菜式😍》
出面有自助吧,有小食同湯😆
Lunch set
#鮮蝦炒金邊粉 ($88)
😋好味指數:(7.5/10)
#軟殼蟹咖哩配法包 ($188)
😋好味指數:(7/10)
#泰式小食拼盤 ($148)
😋好味指數:(6.5/10)
老闆話比我地嗌晚市先有嘅半價優惠😍
⭐溫馨小提示