係銅鑼灣經過一定會留意到既cafe😍 貨車造型配搭以銀色及綠色為主既設計,加上可以自由custom既特色走馬燈,非常搶眼✨ 適逢聖誕節仲推出咗聖誕限定特飲,仲可以自選聖誕圖案及用decorating kit既糖果裝飾下杯飲品/甜品,又靚又好玩💕 ❀ Matcha Latte 🍵身為抹茶控既我就揀咗matcha latte🙈 原本既拉花係靚靚既天鵝圖案,為咗迎合聖誕氣氛就揀咗加埋雪花圖案❄️ 抹茶係選用山政小山園既抹茶粉,抹茶味香濃,帶有少少回甘,苦澀味低~入口順滑,而且味道唔太甜👍🏻❀ Ice Cookie 🍪凍食曲奇有四款口味:芝麻、紅絲絨、芝士白朱古力及Oreo綿花糖,最後揀咗Oreo綿花糖😍 曲奇好大塊,切開見到滿滿既配料,Oreo配半溶棉花糖好邪惡呢!✨ 買完飲品,咖啡師仲送咗張leaflet,下次買飲品可享買一送一優惠🤩 中意飲啡既朋友仲可以join埋membership享有額外9折優惠,或者可以以優惠價$40買一張$48既voucher,真係好抵🥰

❀ Matcha Latte 🍵

❀ Ice Cookie 🍪