拉面Jo已經連續多年獲香港米芝蓮推介,據聞連奇洛李維斯都幫襯過,喺元朗同銅鑼灣都有分店;前排去銅鑼灣行街經過,又見到咁岩唔洗排隊,就即刻同朋友入去試下。🍜雞白湯拉麵雞白湯以雞骨同鮮雞肉熬製而成,質地偏creamy濃稠,所以面條非常掛湯,每一啖面都可以食到香濃嘅雞白湯,再配埋嫩滑嘅叉燒同雞胸肉,食完成碗都已經幾飽肚。🍜特製低温叉燒沾麵上網見好多人都推介低溫叉燒,就轉登叫黎試下;餐廳先以66度慢煮叉燒,然後再烤烘,經過低溫烹調嘅叉燒肉質更鬆軟,鮮嫩而多汁,叉燒嘅份量亦都好多,每塊都勁大片。沾麵口感煙韌,非常有口感,而木魚豚骨沾麵湯味道濃郁,但一啲都唔油膩。🥩蔥花牛舌呢款係薄切牛舌,輕輕一咬就已經可以咬開,岩哂我呢啲懶人,肉質嫩滑,同時帶有牛味,每一件牛舌都可以食到濃濃嘅蔥花味,份量亦都頗多。🍗炸雞一碟有四大件炸雞,每件嘅外皮呈金黃色,口感外脆內軟;一咬落去外皮勁卜卜脆,內裡充滿肉汁,肉質柔軟,再配埋美乃滋一齊食,非常滋味!🍑 日本盛桃汁 Fujiya Peach Nectar 平時都好鐘意去759買呢一款嘅蜜桃汁飲,味道唔會係好假既果汁味,因為佢有25%都係新鮮水蜜桃汁,仲要每一啖都可以飲

🍜雞白湯拉麵

🍜特製低温叉燒沾麵

🥩蔥花牛舌

🍗炸雞

🍑 日本盛桃汁 Fujiya Peach Nectar

平時都好鐘意去759買呢一款嘅蜜桃汁飲,味道唔會係好假既果汁味,因為佢有25%都係新鮮水蜜桃汁,仲要每一啖都可以飲到果肉,味道鮮甜。