2018-02-03
阿妹話帶我去銅鑼灣食好野補祝我考試合格,放工就跟左佢去金朝陽中心28樓Kuro🍽 餐廳裝修高級簡約,仲望到海景,未食野已經令人有好心情餐牌選擇多元化,西日合璧~ 首先點左杯cocktail叫A New Day🍸主要有熱情果同橙🍊甜甜的幾好飲🥂由於妹妹唔食刺身,加上天氣咁凍,所以點熱食爲主。分別叫左: 輕燒帆立貝佐牛油果配黑魚子醬,帆立貝好鮮味👍🏻粒粒刺身沙律,多款角切刺身混雜左少量沙律醬,突顯左刺身的鮮甜!炸日本番薯條,乾身不油膩,灑上了黑糖粉,甜甜的好有薯味,岩哂做餐前小食!半熟澳洲和牛沙律,半熟和牛配黑松露汁,和牛好軟滑 富牛肉香,妹妹好中意食檜扇貝北海燒,加左雜菇同蛋黃醬去燒到金黃色,無得頂芒果軟殼蟹卷都不錯🦀最後一道黑鱈魚蟹膏燒,黑鱈魚燒得外脆內軟,督落去真係'拆'一聲冇得彈啊呢個必食另外值得一讚既係酒店級的服務,店員態度可嘉,好有心機為我地介紹每款菜式,晚飯途中有效率咁幫我地收碟,換碟
A New Day🍸
輕燒帆立貝佐牛油果配黑魚子醬
粒粒刺身沙律
炸日本番薯條
半熟澳洲和牛沙律
檜扇貝北海燒,加左雜菇同蛋黃醬去燒到金黃色,無得頂
檜扇貝北海燒
芒果軟殼蟹卷都不錯🦀