2024-04-10 63 瀏覽
同媽媽喺銅鑼灣行街,行完就嚟到渣甸街環亨一間日式餐廳食廚師發辦。餐廳嘅感覺非常清雅,寧靜又舒服,坐喺吧枱度一路睇住廚師整嘢一路享受豐富美食,即煮即食新鮮熱辣又好味。食物🥘🥘🥘🥘🥘環境🩷🩷🩷🩷🩷服務🥰🥰🥰🥰🥰1️⃣A4和牛🐂的三種部位:肉眼、西冷和肩肉。這些高品質的和牛帶來了極致的舌尖享受。牛肉肉質鮮嫩多汁,入口甘香鬆化,肉吸咗壽喜燒嘅醬汁,令牛肉更鮮甜,每一部份嘅牛肉都配上各種不同種類的配菜。西冷牛肉更係配上甜洋蔥和燒豆腐,味道多樣又豐富。2️⃣吉列甘鯛🐟外層酥脆,裏面的魚肉鮮嫩細膩,一口咬落去酥脆的聲音為耳朵帶嚟聽覺嘅享受。搭配酸甜的沙律醬汁,令魚肉味道更加鮮,更加開胃。3️⃣壽喜燒炒粉絲🍝香甜好味,佢其實係韓國芋絲用上壽喜燒汁炒,口感Q彈,味道香甜,有創意又好味。4️⃣沖繩水雲🥙口感清爽的湯品,係一個好有沖繩風味嘅菜式,味道清爽。5️⃣松葉蟹凍蛋🦀充滿着松葉蟹的鮮味和柔滑口感,松葉蟹和雞蛋非常夾,食落去又滑又香°6️⃣鴨肉松風🦆小小一件但滋味無窮,充滿鴨嘅香味。7️⃣蜜柑寒天🍊充滿蜜柑香味,又香又清甜,食落去清清涼涼清涼,一絲絲清新的蜜柑餘韻喺口中打轉,完美地收尾了整個午餐。

食物🥘🥘🥘🥘🥘
環境🩷🩷🩷🩷🩷
服務🥰🥰🥰🥰🥰

6️⃣鴨肉松風🦆小小一件但滋味無窮,充滿鴨嘅香味。