之前去葵涌廣場買過一次布丁燒好好食,原來佢地最近係銅鑼灣希雲街同埋旺角都開左分店,亦有youtuber介紹過呢間呦呦鹿鳴布丁燒係由一對夫婦開設,佢地好有心咁專登去台灣學藝再係香港開店,將最正宗既布丁燒帶比我地,小店主打創意口味布丁燒,包括椰青、咖啡、雲呢嗱、朱古力、抹茶等等,布丁燒口感豐富,由焦糖、雞蛋布丁同芝士蛋糕三層組成,我今次就揀左「椰爺」同雲尼拿兩個口味椰爺布丁燒 ($38)店員話呢個椰爺布丁燒係皇牌推介,用椰青及椰青水做材料,仲食到細細粒既椰肉,口感清新帶有淡淡既椰子香,呢啲天氣食就最正😋😋😋雲尼拿布丁燒 ($38)另一款就揀左原味雲尼拿,天然雲尼拿味好香濃,布丁同蛋糕一齊食,口感層次非常豐富👍🏻👍🏻👍🏻呢排多左人轉工或者移民,諗唔到買咩做散水餅好? 推介呦呦鹿鳴布丁燒既散水餅系列,夠哂特別又令人印象難忘,同同事開心告別farewell既好選擇,小店更設有訂製版既布丁燒散水餅,大家可以去 @deerliciouspudding IG 入面既link選購

椰爺布丁燒 ($38)

雲尼拿布丁燒 ($38)