2023-12-04 57 瀏覽
銅鑼灣韓式fine dine🇰🇷 餐廳環境舒服,可以望到維園同埋維港嘅景色👍🏻 店員服務都好好,詳細講解餐牌!9 course tasting menu 相當豐富!1️⃣釜山海苔同埋濟洲海藻,非常鬆脆,唔會太油膩2️⃣刺身拼盤有左口魚、醬油吞拿魚同埋72 小時醬油大蝦👍🏻 加埋秘制辣醬幾特別!3️⃣蔬菜和牛粥綿滑濃味😋 加埋脆片點d粥黎食口感更豐富4️⃣韓國橡子果凍賣相非常吸睛😍好似一朵花咁,食落酸酸地非常開胃,有d 似韓國冷麵!另外仲配埋鬆脆炸豆腐鱈魚籽三文治👍🏻5️⃣韓式參雞湯燴飯賣相又係好特別,同傳統蔘雞湯好唔同🤣 食之前首先要噴上蔘雞湯精華!好似噴香水咁,又香又好有趣🤪6️⃣海鮮清湯非常清甜,配埋彈牙釜山鮑魚一流🥰7️⃣主菜方面就試左澳洲和牛同埋烤釜山鰻魚,和牛油脂豐富,肉味濃郁🐮鰻魚表皮脆口,肉質非常彈牙!配搭辣醬同埋加左薑嘅薯蓉幾好食!8️⃣釜山珍珠米味道香口,食落有d 煙韌口感,可以配埋5款時令伴菜黎食!48小時鰻魚湯味道濃郁,有好靚嘅魚湯奶白色😍9️⃣甜品就係糯米年糕窩夫配自家製雪糕,waffle 非常煙韌,唔會好甜膩,我作為言韌控啱曬我口味😍第一次食韓國fine dine成個體驗相當唔錯👍🏻 食材都係韓

9 course tasting menu 相當豐富!
1️⃣釜山海苔同埋濟洲海藻,非常鬆脆,唔會太油膩

3️⃣蔬菜和牛粥綿滑濃味😋 加埋脆片點d粥黎食口感更豐富

6️⃣海鮮清湯非常清甜,配埋彈牙釜山鮑魚一流🥰

第一次食韓國fine dine成個體驗相當唔錯👍🏻 食材都係韓國直送,係餐牌可以見到好多韓國特色美食嘅蹤跡,加入fusion 元素之後感覺非常新鮮有趣!