2023-04-14
今次去咗銅鑼灣Sugar +到食韓式Fine dining真係第一次!OOULI嘅餐廳環境好舒服 樓梯好高大嘅落地玻璃 令我坐到唔想走😻 餐廳選用高級釜山當地食材🍽️我地簡左個4 course lunch set💗🤍韓國當造特色蔬菜、韓牛、新鮮蜆肉、及自家大米15小時以上烹調傳統粥好綿滑嘅粥 飲得出係煲咗好耐好夠入味 食到唔同嘅肉同蔬菜味🤍海鮮清湯配烤釜山飽魚呢個湯打咗好多泡泡係上面 有啲似份子料理望落去好特別 配埋鮑魚好特別🤍烤釜山鰻魚賣相幾精緻 鰻魚燒得好香口 魚皮又夠香脆又juicy 而側面嘅薯蓉好特別係薑味好幼滑🤍烤韓國頂級1++韓牛韓牛牛肉肉質香濃多汁同咬落油脂都香口 肉質嫩滑 配埋肉汁就加濃味 埋相好搶眼🤍釜山自家農田珍珠米飯配48小時鰻魚湯加五種時令特色釜山伴菜先來一盤五款嘅伴菜 之後Staff再推架車出嚟裝米飯🍚比我地 飯係用珍珠米飯 好脹卜卜每一粒米飯又軟綿 米飯配埋幾款拌菜同埋鰻魚湯一齊食係幾豐富
我地簡左個4 course lunch set💗
好綿滑嘅粥 飲得出係煲咗好耐好夠入味 食到唔同嘅肉同蔬菜味