2022-07-20
❤️🧡❤️瘋狂燒肉肉🥩近排好似去到邊都聞到燒肉味,就連發夢都燒肉肉🤦🏻♀️燒肉真係令人無法抗拒,今次就去咗銅鑼灣和牛燒肉一郎燒肉肉🔥其實佢一共有4間分店,遍布港九新界😏荃灣廣場嗰間仲係新分店添😝咁去到邊都可以瘋狂食肉肉啦!❣️Course B❣️ $448今次揀咗Course B,有102款食品放題💕當中有25種特選牛牛🐮另外仲有自助吧㗎!😆🧡桶·盛合🧡嗌咗套餐後,店員隨即送上桶·盛合🪵入面有雞肉、豚肉、牛肋肉、牛里脊肉、野菜,雞肉嘅部份好嫩滑,肉肉都好新鮮😋💛舟·盛合💛一大艘船🤣未食已經大飽眼福!舟·盛合🚢份,有雞肉、豚肉、牛肋肉、牛肋條、牛里脊肉、野菜、海鮮😍最鍾意牛里脊肉,油花適中剛剛好😝另外帆立貝都好鮮嫩多汁,好味!❤️大判壽喜燒牛里脊肉❤️ 配雞蛋好欣賞佢哋嘅肉肉有得自選配雞蛋🥚牛肉配蛋蛋,雙倍滋味!依個牛里脊肉為薄切大大塊(用嚟當面膜敷都得😂,燒薄切嘅肉肉記住睇火呀!因為好快熟🔥🤍薄炙蔥花牛舌🤍 鹽味牛舌有厚有薄,兩款我都鍾意😛不過以賣相嚟講,薄切嘅大片又吸引😙肉肉爽嫩,肉味濃👅🤎牛肉可樂餅🤎咁多款炸物中,最推薦牛肉可樂餅😝外層金黃酥脆,內層餡料滿滿,口感豐富!💚特選拌生牛肉💚如果唔拒
瘋狂燒肉肉🥩
❣️Course B❣️ $448
🧡桶·盛合🧡
💛舟·盛合💛
❤️大判壽喜燒牛里脊肉❤️ 配雞蛋
🤍薄炙蔥花牛舌🤍 鹽味
🤎牛肉可樂餅🤎
💚特選拌生牛肉💚
如果唔拒抗生牛肉,必食依個🤤生牛肉切成條狀,將蛋黃撈埋一齊食就好似沾咗蛋黃液嘅麵條咁!肉質鮮嫩滑溜 好易入口🥩
💙甜品💙
甜品吧有杯裝小蛋糕、慕絲、軟雪糕同埋多款日式雪條,當日有8款口味!幫大家試晒㗎喇😝推薦款式就係我手上揸住嗰啲,因為係第♾️次encore㗎啦!
如果真係要揀,最鍾意就係煉乳芒果雪條,流心嘅效果有驚喜🥭另外紅豆夾心鯛魚燒,甜度適中 粒粒紅豆口感豐富🫘
🖤自助吧🖤
除咗甜品,飲品同埋沙律都可以喺自助吧搵到!如果諗唔到有咩嘅一定要試吓佢哋嘅自家製飲品🍹全部配搭都好新穎,味道清新解膩!
餐廳有日本直送多款優質和牛,而家仲有全新推出嘅午市套餐㗎!想快啲有得食?餐廳仲有埋全港首創「燒肉新幹線」智能化送餐模式,真係唔錯㗎!
📍和牛燒肉一郎
📍銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈2樓