2021-08-15
登龍街出名多美食,今日睇中左呢間係網上有極多好評既鐵板吉列牛 Steak Bar 。餐廳地點就腳,裝修簡約,招牌大大個牛角十分易認。.同朋友點左兩份午市定食:1️⃣吉列炸牛扒定食 💲188⭐️4.3/5基本上個個嚟到呢間餐廳,都係必點呢一個吉列炸牛扒定食。定食已經包左前菜、沙津、飯同飲品,一人叫一個定食已經夠哂。主角吉列炸牛皮脆肉嫩,金黃既表面加上鮮肉色既肉質未燒一上檯已經令人流哂口水。鐵板加上牛油🧈服務員叫要先等一陣燒紅哂先好放肉上去,用呢個時間食前菜沙律啱啱好。牛扒輕輕用鐵板兩邊燒佢一燒已經食得,雖然餐廳仲準備咗岩鹽同埋燒汁,但係我覺得就咁食塊牛都已經好香好夠味,食嗰陣個吉列面仲係脆既,以呢個價錢來講相當滿意。唯一要挑剔嘅係我貪心,如果個份量再多啲就更加開心啦😋。.每日限量板腱牛扒定食 💲158⭐️4/5減肥嘅朋友識食嘅話一定係會食板腱呢個部位,因為脂肪唔多但肉味濃厚之餘,爽身又有咬口。牛扒叫咗三成熟,因為寧願生啲自行用鐵板加熱好過太熟變鞋。估唔到塊牛扒雖然唔係話好大塊,但好鬼厚身。切開仲係嫩紅色,最近食咁多份牛扒終於搵到三成嘅質感。切做牛柳粒用鐵板輕輕再煎脆個面食口感剛剛好。牛扒份量十足
同朋友點左兩份午市定食:
1️⃣吉列炸牛扒定食 💲188
⭐️4.3/5
每日限量板腱牛扒定食 💲158
⭐️4/5
減肥嘅朋友識食嘅話一定係會食板腱呢個部位,因為脂肪唔多但肉味濃厚之餘,爽身又有咬口。牛扒叫咗三成熟,因為寧願生啲自行用鐵板加熱好過太熟變鞋。估唔到塊牛扒雖然唔係話好大塊,但好鬼厚身。切開仲係嫩紅色,最近食咁多份牛扒終於搵到三成嘅質感。切做牛柳粒用鐵板輕輕再煎脆個面食口感剛剛好。牛扒份量十足,呢個價錢性價比相當高。
飲品佢哋提供一般嘅罐裝飲品,但驚喜嘅係竟然有樽裝礦泉水同埋有氣梳打呢個非傳統選擇。雖然唔係話啲乜嘢昂貴飲料,但我自己覺得梳打水解油膩剛剛好。
總結:餐廳雖然唔大,但服務員服務態度幾好,見到我影相都主動幫手執下張枱。係銅鑼灣區呢個價錢有呢個食物出品質素係超乎期望,性價比滿分,難怪有咁多好評。