香江花月 (利舞臺廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場21樓銅鑼灣高質精緻火鍋店 very打卡able~🌸係銅鑼灣揾食想試新嘢,朋友推介呢間香江花月打邊爐🍲環境裝修好靚好grand! 牆上掛住香港80年代電影海報,店入面仲有部懷舊電單車,已經係個打卡位😍我哋試咗個黑蒜豬骨鍋湯底🌸黑蒜勾起左豬骨嘅鮮味,令到整體湯底更加有層次!乳白色湯底好足料,有成三大嚿豬骨🤭越煲越濃郁!建議未落火鍋料之前可以先飲湯~我哋另外點咗個 - 「香江拼」🌸,有唔同牛肉嘅部分,一次過可以試到晒唔同嘅肉質🤩安格斯肥牛: 口感嫩滑,入口食到油脂香濃手切肥牛: 牛味香濃,食得出同普通雪藏質素嘅分別牛白肉: 係重油脂含量但一啲都唔油膩,幾特別牛心頂: 平時少機會食,鮮香味重,偏爽脆口感牛小腿: 肉質比較紮實,纖維感重牛脷: 薄切牛脷,食到嫩得來爽脆口感牛柳粒: 厚切牛柳粒唔好淥太耐否則會過硬,牛味好重,肉汁豐富黑柏葉: 淥兩吓就食得,好爽脆,食得出係新鮮嘅貨^以上拼盤會排好晒一個圓形圍住火鍋,好靚!絕對要影相打卡!另外我哋都點咗個 - 七色丸🌸係一個特式手打墨魚丸拼盤,味道包括:鹹蛋黃,蟹籽,青咖喱,紅咖喱,
香江花月 (利舞臺廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場21樓

銅鑼灣高質精緻火鍋店 very打卡able~🌸

我哋試咗個黑蒜豬骨鍋湯底🌸
越煲越濃郁!建議未落火鍋料之前可以先飲湯~

安格斯肥牛: 口感嫩滑,入口食到油脂香濃
手切肥牛: 牛味香濃,食得出同普通雪藏質素嘅分別
牛白肉: 係重油脂含量但一啲都唔油膩,幾特別
牛心頂: 平時少機會食,鮮香味重,偏爽脆口感
牛小腿: 肉質比較紮實,纖維感重
牛脷: 薄切牛脷,食到嫩得來爽脆口感
黑柏葉: 淥兩吓就食得,好爽脆,食得出係新鮮嘅貨
^以上拼盤會排好晒一個圓形圍住火鍋,好靚!
絕對要影相打卡!

另外我哋都點咗個 - 七色丸🌸
係一個特式手打墨魚丸拼盤,味道包括:
鹹蛋黃,蟹籽,青咖喱,紅咖喱,南乳,黑松露,椰芋!手打墨魚丸肉質彈牙,入面有包住唔同嘅口味餡料!七彩繽紛顏色鮮艷😍個人最鍾意鹹蛋黃,蟹籽同埋黑松露!純粹個人喜好加上味道比較突出!

另外佢呢度都有bar serve唔同嘅酒精飲品🍸
今次叫咗兩杯mock tails 試吓,兩杯都好有造型感✨
香芳幻🌸 - 比較milky的口感,因為加咗乳酪🍦仲加咗菠蘿汁同紅桑子汁,整體似milkshake

桃花緣🌸 - 比較peachy嘅一杯,裏面有
新鮮桃肉,混合梳打汽水,啫哩同yogurt
成件事粉紅色再加上上面有個泡泡,好girly🩷

整體服務好到位,用料新鮮,加上精緻嘅環境
想試吓fancy啲嘅火鍋體驗,值得一試~