2019-10-25 125 瀏覽
今日同朋友慶祝佢升職去左銅鑼灣既日本餐廳食omakase,餐廳入面有個大既圓枱,所以同廚師既距離好近,望住廚師準備壽司,聽佢介紹壽司既來源同製法,可以更加享受品嘗❤️有4個course可以揀,我地最尾揀左楓Momiji($850)自家製炸芋片好脆,食落去有好新鮮既芋頭味,而且無平時薯片既油膩熊本蕃茄配和風汁既海藻味道酸甜好開胃啊😋食廚師發辧最正既地方係望住廚師整到每一件壽司都好似一件藝術品咁❤️廚師建議我地食左薄切鱆紅魚先食海膽,鱆紅魚肉質爽口,味道鮮甜嫩滑,海膽同拖羅一啖放落口,拖羅慢慢係口中溶化,海膽味道非常鮮甜吾會苦,而且中間仲有層日本袖子皮,配埋廚師秘製既酸汁一齊食可以更加突顯佢地既鮮味☺️銀鱈魚燒得岩岩好,魚皮同魚邊燒得好香脆,魚肉好嫩滑,配埋蛋黃醬一齊食好creamy🥰壽司有太刀魚,拖羅,火灸秋刀魚,白子,火灸超拖羅同海膽,白子師傅話係依度既招牌,食落去口感好creamy而且有d帶酸既味道,味道好特別🥰火灸超拖羅質感結實,放入口度充滿魚油香,而且因為火灸過所以食落去更加香口,一大片海膽連紫菜一啖放落口,成個口都充斥住海膽濃郁甘甜既味道好治癒啊🥰日本靜岡蜜瓜好清甜啊!!!!!用黎作
熊本蕃茄配和風汁既海藻味道酸甜好開胃啊😋

日本靜岡蜜瓜好清甜啊!!!!!用黎作依餐既結尾好滿足❤️