最近好耐冇去過Cafe打卡,趁天氣仲涼涼地可以着長袖衫,就搵咗間銅鑼灣嘅樓上Cafe📸呢間Cafe個名叫做悉尼樂園,呢間餐廳行復古風,好多米奇,又有好多懷舊、相機電話等等嘅擺設,餐廳所調嘅光線係暗暗地,真係情調十足!🍝悉尼窩蛋肉醬意粉 $78呢碟意粉表現得好出色,意粉嘅粗幼到啱啱好,而且肉醬嘅份量好多,好濃味,lunch time食完,夜晚八點餓!🤫🤫🎣蒜香三文魚雜菇炒意粉$88由於今日唔係太想食生嘢嘅關係,所以喺落單之前就同店員講可唔可以將煙三文魚魚轉做全熟,好多時餐廳聽到呢啲要求都會覺得好奇怪而唔肯配合,但係呢間餐廳超好,立即安排廚房配合,呢一點好抵讚!同樣地呢一份意粉嘅份量都係足,配上勁多嘅蒜香去炒,好惹味!🍟小食:炸薯條、蜜糖雞翼單骨 $38小食都係即叫即做,香噴噴,又香脆😃🍫悉尼特濃朱古力 $48朱古力上面鋪咗一層cream,飲落去令成杯飲品更加細滑!🥂無酒精飲品-Wild Rose (玫瑰、荔枝、檸檬茉莉花茶)$50呢一杯飲品睇落去有4款唔同嘅味,所以我就想試吓!飲落去第一啖已經好有驚喜,呢一個配搭意想不到咁match,又清新又解渴!🍰比利時朱古力蛋糕配雜莓 $53朱古力蛋
🍝悉尼窩蛋肉醬意粉 $78
🎣蒜香三文魚雜菇炒意粉$88
🍟小食:炸薯條、蜜糖雞翼單骨 $38
小食都係即叫即做,香噴噴,又香脆😃
🍫悉尼特濃朱古力 $48
朱古力上面鋪咗一層cream,飲落去令成杯飲品更加細滑!
🍰比利時朱古力蛋糕配雜莓 $53
朱古力蛋糕朱古力味好濃郁,而且上層mousse好滑!食落去有三層口感
2024-03-14
  • 悉尼特濃朱古力