自從朋友介紹咗呢間係銅鑼灣既居酒屋🏮之後就一試返唔到轉頭😍佢地道既感覺係會令你有幾刻以為自己去咗日本🇯🇵不過記得先book枱呀!!!🏮梅水晶🐟之前喺香港真係冇見過呢一款用梅漬醃咗嘅魚軟骨,啖啖都好爽口,就咁食可能會有啲偏咸,但係送酒嚟講真係絕配❗️必試❗️🏮芥末八爪魚🐙八爪魚幾彈牙,但係覺得個芥末味可以再重少少😛🤏🏮鮟鱇魚肝🐟另一個必食❗️口感有少少Creamy😆連蔥同埋明太子超級夾呀🤪🏮明太子海鮮一個煎pan上面有啊滿滿嘅明太子醬,然後入邊會食到啲海鮮粒,例如墨魚🦑再拌埋蛋🍳作為明太子控,會令人忍唔住一啖接一啖咁係咁食😍🏮炸串揚🍢黎至大阪串揚居酒屋,咁梗係要試埋佢嘅炸串啦🍢款式都唔少,而且有啲幾特別嘅配搭😆🥢北海道熏肉🥓煙熏味超重,肉質一啲都唔鞋😛🥢獅子狗明太子,冇諗過獅子狗都可以做炸串,配咗明太子令到獅子狗味道既層次提升左🥢特選牛🐄牛味超濃🥰🥢魷魚🦑爽口彈牙🍻飲品方面有Kirin既雪糕啤酒🍻啤酒有好多味可以揀,我哋分別揀咗菠蘿味🍍同埋蜜瓜味🍈,然後啤酒上面既泡會有啲似smoothie/軟雪糕嘅口感,超綿超爽🧊之前喺其他地方都飲過,但係而家真係買少見少了🥲所以好開心可以喺呢間居酒屋搵得返😆

🏮梅水晶🐟
梅水晶

🏮芥末八爪魚🐙
八爪魚幾彈牙,但係覺得個芥末味可以再重少少😛🤏
芥末八爪魚

🏮鮟鱇魚肝🐟
鮟鱇魚肝

🏮明太子海鮮
明太子海鮮

🏮炸串揚🍢

🥢北海道熏肉🥓煙熏味超重,肉質一啲都唔鞋😛
🥢特選牛🐄牛味超濃🥰
🥢魷魚🦑爽口彈牙