2022-03-27
我大肚嗰時成日都會去幫襯hungry korean,一嚟佢係fast food restaurant,可以食飽飽快啲返屋企休息。二嚟佢嘅份量可以滿足到我。三嚟佢味精同糖分唔多,啱哂當時好需要健康飲食嘅我。已經都有半年以上無幫襯,難得今日係銅鑼灣收工,就入去捧下場。之前都係幫襯開晚市,發現原來佢有做下午茶優惠,同晚餐餐牌一樣的所有item便宜$10,而且下午茶時段至5:30pm。喺而家晚市仲未開返嘅情況下入去食個early dinner都幾抵。💎 泡菜湯我仲加咗韓式粉絲。有豆腐兩塊,少量肉,泡菜同粉絲,再配上一碗白飯。下午茶價錢,但份量同晚餐一樣大。泡菜湯辣度適中,韓式粉絲索哂泡菜湯好味道,基本上唔食白飯都夠飽。💎 韓式飯捲我揀咗雞肉做餡,除咗雞肉都幾多材料,仲有菠菜,雞蛋,青瓜,紅蘿蔔。食落甜甜地又咸咸地,飯捲厚實,口感豐富。人均消費💰 : $ 42總結✍ : 佢唔算濃味,以呢個價錢同飽肚程度磪實係值回票價。
💎 泡菜湯
💎 韓式飯捲