2020-01-17 1745 瀏覽
This place definitely deserves more attention!! 無論食物環境服務都一流,係正銅鑼灣Mid Town又有大房幾適合大時大節啲家族聚會~不過算係價錢偏貴嘅中菜廳🤭 🍲鮮杏汁花膠筒燉白肺湯 (HK$68/位) 👍🏻👍🏻👍🏻一試難忘! 係我至今飲過最正的! 第一啖已覺驚艶入口好濃郁嘅杏汁香味 飲得出係真材實料 豬肺亦處理得好好毫無異味 如果唔係要食其他餸絕對可以飲兩碗🤭🐖明爐蜜汁叉燒 (HK$148) 👍🏻👍🏻👍🏻招牌菜點可以唔叫! 叉燒size比一般食開好似厚得多 肉質軟稔得黎有咬口🤤肥瘦比例剛好且有微燶邊 餸飯good!🐦脆皮燒乳鴿 (HK$98/隻) 👍🏻👍🏻上果陣仲熱辣辣 皮脆肉嫩 唔乾多汁 唔洗沾調味料已經好夠味🤤🐟陳皮鮮沙薑煎龍躉脊 (HK$298) 好少食咁煮法嘅龍躉🤭魚肉大塊新鮮仲有骨lun~除左龍躉仲放左燒肉 皮還是香脆的! 陳皮同沙薑呢個配搭令成道菜更惹味 十個讚!🐖新鮮菠蘿咕嚕肉 (HK$148) 咕嚕肉做得香口唔油膩 醬汁甜酸度適中 好開胃!🥬古法南乳炆粗齋 (HK$128) 成晚入面較失色的一道

🍲鮮杏汁花膠筒燉白肺湯 (HK$68/位) 👍🏻👍🏻👍🏻

🥬古法南乳炆粗齋 (HK$128) 成晚入面較失色的一道菜 素食店嘅粗齋煲仲好食🤭

🍚瑤柱蛋白炒飯 (~HK$200) 夠哂鑊氣嘅炒飯 粒粒分明 瑤柱份量都幾多 食落無油膩感 啖啖都好足料!