睇蘋果見到呢間餐廳有抵食海膽飯,趁去旺角買完野,就順路去食dinner。餐廳原來係細細間既地鋪,個門口都幾大,所以坐近門口都會幾熱。餐廳得幾張細台同一邊有幾多單邊既長台位。如果一大班人去就唔太適合。去到已經成8點幾,一心諗住食既海膽飯已經賣曬,甘唯有食另一招牌 - 生煮蟹黃拉麵。生煮蟹黃拉麵拉麵係有成原隻蟹,有好多蟹黃膽蟹膏,真係好鮮甜,另外,蟹腳仲有好多肉,蟹肉唔會軟林林,蟹係好新鮮既。拉麵係黃色個種比較硬身,湯底都幾濃味,好似有少少胡椒既味道另外,原來呢到提供好多串燒選擇。三文魚燒飯團($28) - 個飯團燒到外面飯好脆,加上少少甜甜地既汁,入面有d熟既三文魚碎,都幾夾燒扇貝 ($28) - 叫左香蒜牛油同芝士味,個扇貝好新鮮,幾大隻,個汁係甜甜地,加埋蒜蓉/芝士,就更濃味秘製汁燒茄子 ($18) - 個秘製汁係甜甜地,似燒汁,唔似豉油,茄子燒到d肉軟曬,加埋汁,好味。(不過個人都係覺得有蒜蓉同豉汁會好食d)仲有好多串燒選擇,有日本迷你蕃薯,牛肉,雞肉,個d都好香口,質素同一般日式放題店差唔多。

生煮蟹黃拉麵

另外,原來呢到提供好多串燒選擇。
串燒