2023-11-04 245 瀏覽
據聞石門食肆雲集,當中有一間朋友點名讚過,所以今晚就決定嚟探店!門口貼有menu,見到每一日都會有唔同嘅特價項目,而且賣樣都非常吸引!入座後,仲見到有秋冬特別餐牌,遲啲天氣再凍啲一定大受歡迎最勁爆嘅驚喜係餐廳set有兩個餐,喺孖寶!!非常抵食!!每個孖寶都係200多,作為師奶仔嘅我,當然點曬抵食嘅孖寶啦!!兩個孖寶,總共四個餸!非常豐富海鮮全部都係活捉活劏,未上枱已經非常期待椒鹽八頭鮑魚~鮑魚裹上薄薄嘅炸漿,炸至金黃色,再配上惹味嘅調味料同佐料,多重口感,重點係一啲都唔韌,大滿足!蒜蓉粉絲蒸中蝦~尺寸合理,夠曬鮮味、彈牙!蒜蓉同蔥花比例行剛好,墊上嘅粉絲吸曬蝦汁,鮮味無窮!西蘭花炒帶子~帶子非常厚!一口一粒,絕對能夠令人有滿足感!烹調時間亦都唔會過火~好味道!清蒸沙巴龍躉班~蒸魚一向要蒸得剛剛好先至可以保持魚嘅幼滑,而呢度嘅大廚完全拿捏到「剛剛好」呢件事!對於師傅嘅技術絕對無懸念,將食材嘅層次提高到極致!

入座後,仲見到有秋冬特別餐牌,遲啲天氣再凍啲一定大受歡迎

海鮮全部都係活捉活劏,未上枱已經非常期待