[✨長沙灣福星·泰國廚師主理·高質有驚喜·必食海南雞🐥]#福星海南雞 #長沙灣 🔸二人福星套餐 - $188 🥢主菜 - 半隻福星海南雞🐥 (跟餐)嘩嘩嘩,係足半隻海南雞,份量超多!!🤩 雞肉肉質好嫩滑,雞皮爽彈肥瘦適中😋賣相擺得有心思好睇吸引,仲有溏心蛋同花生作為配菜,好豐富,大滿足😍💞🥢亞洲風味小菜 - 泰式豬仔脾🐷 (跟餐)豬仔脾半肥瘦適中,炆得入味好軟腍,完全唔會覺得太膩,推薦👍🏻💫🥢精美小食 - 蒜香雞軟骨(跟餐)雞軟骨炸得香脆可口,又有口感,好惹味好邪惡啊🤩💗💗!🥢綠油灼時菜 (跟餐)好體貼咁跟餐配上一份菜🥰菜心新鮮爽口,食左咁多肉類正好平衡返下😊🍚 跟餐主食(可選白飯、油飯、河粉、米粉、油麵)點左油飯,香口得黎唔會太過油,飯粒分明唔錯!🥣跟餐餐湯 - 冬瓜雞雜湯材料有冬瓜同埋雞腎,飲到有雞香味,亦唔會覺得太咸,熱辣辣咁上枱好好飲啊👍🏻🤩🍹凍檸茶/凍奶茶 - 各+ $6另外加左兩杯凍飲,正常水準嘅凍檸茶/凍奶茶😙————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結有驚喜嘅一餐👍🏻佢嘅二人餐真係好抵食份量超多,有半隻雞,二種小菜,仲有時菜加飯同湯,真係唔多地方搵到😬而且都係真材
[✨長沙灣福星·泰國廚師主理·高質有驚喜·必食海南雞🐥]

#福星海南雞 #長沙灣
🔸二人福星套餐 - $188

🥢主菜 - 半隻福星海南雞🐥 (跟餐)

🥢亞洲風味小菜 - 泰式豬仔脾🐷 (跟餐)

🥢精美小食 - 蒜香雞軟骨(跟餐)
雞軟骨炸得香脆可口,又有口感,好惹味好邪惡啊🤩💗💗!

🥢綠油灼時菜 (跟餐)

🍚 跟餐主食
(可選白飯、油飯、河粉、米粉、油麵)
點左油飯,香口得黎唔會太過油,飯粒分明唔錯!

🥣跟餐餐湯 - 冬瓜雞雜湯

🍹凍檸茶/凍奶茶 - 各+ $6
另外加左兩杯凍飲,正常水準嘅凍檸茶/凍奶茶😙

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結
有驚喜嘅一餐👍🏻佢嘅二人餐真係好抵食份量超多,有半隻雞,二種小菜,仲有時菜加飯同湯,真係唔多地方搵到😬而且都係真材實料品質高,餐廳坐位舒服,店員都好有禮貌,嚟開附近行街嘅朋友,真係值得嚟呢度一試啊🥰💕

📍福星海南雞
🏠長沙灣元州街231-247號潤發大廈地下B1號舖

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #長沙灣 #長沙灣美食 #長沙灣好去處 #長沙灣食好西 #長沙灣餐廳 #福星海南雞