2022-01-23
🖤長沙灣黑色型格Cafe💛📍 Contrast 長沙灣福榮街512-518號依時大廈地舖呢間近長沙灣廣場嘅Cafe 下午茶時段都要排一陣隊 不過有限時70分鐘食 所以都唔會話等太耐餐廳係自助形式 要自己出去落單斟水攞餐具等等🖤竹炭糯米窩夫🧇 $102呢間餐廳其中一個signature就係黑色嘅窩夫😍真係好特別🧇窩夫都好脆 不過唔係好食到中間有mochi🤔睇其他食評個個都話好煙韌but我冇☹️🥛上面有條牛奶雪條 配上亂粒粒嘅窩夫好夾 而且好重奶味🍦不過相比之下我咁鍾意佢pat cream好軟滑🍓啲水果都新鮮🍼另外佢有一兜仔奶畀你點整體來講成個presentation好靚🥰🦑🖤墨魚汁扁意粉伴蟹籽🍝 $78又係一碟黑蚊蚊嘅菜式🤣🖤$78真係好抵食!👍🏻意粉份量都好足 兩個人share都夠😋味道亦都好好濃郁 鹹鹹地😻上面都有幾多蟹籽增加口感🦑亦都有啲墨魚圈 不過份量唔多我哋食到個嘴污糟晒🤣🤭Overall CONTRAST 都值得大家去try try but staff可以nice d🙂
🖤長沙灣黑色型格Cafe💛
🍼另外佢有一兜仔奶畀你點
整體來講成個presentation好靚🥰
🦑🖤墨魚汁扁意粉伴蟹籽🍝 $78
又係一碟黑蚊蚊嘅菜式🤣🖤
$78真係好抵食!
👍🏻意粉份量都好足 兩個人share都夠
😋味道亦都好好濃郁 鹹鹹地