2021-02-02
有一班熱愛飲啡嘅姊妹,推介嚟呢度飲杯啡聚個會。鍾意呢度嘅裝裝修🏠感覺可以喺呢度過一個好休閒嘅下午10月第一次嚟嘅時候,係二點左右。被安排坐喺收銀處隔離嘅位置。店員工作比較繁忙會出出入入捧餐收碟,而其他客人嘅聲線都比較興奮高昂,加上餐具們美妙的聲音,奏起咗一個非常熱鬧嘅樂章,令視覺同聽覺非常違和😆感覺唔係太舒適,令神經非常之緊張😵佢哋嘆杯啡,我就飲杯茶。我嗰杯真係好普通嘅一杯花茶,冇咩特別。飲完手上的一杯就決定轉場,高分貝令耳朵流產了。🙉幾個星期後,咁啱喺附近工作,方飯時間,同一班姊妹表示要再嚟,證明呢度嘅啡真係吸引到佢哋,可惜我完全唔飲啡評價唔到。今次被安排坐喺最入的大枱,舒服好多,場面冇出面咁熱鬧。佢哋分別叫咗「黑松露蟹肉炒蛋竹炭多士」、「牛肉漢堡配牛油果」同埋「鮮忌廉黑松露烤雞扁意粉」,姊妹們表示好好味👍🏼而我就同另外一個朋友share一份「Contrast竹炭糯米窩夫配自家製牛奶雪條」。好有驚喜,熱辣辣嘅窩夫外脆內軟,中間嘅麻糬非常煙韌。自家製牛奶雪條奶味夠濃夠香,Whipped Cream 同埋whip鮮忌廉都俾埋,同一時間可以享受曬三種唔同形態嘅cream🤩但啲cream真係
鍾意呢度嘅裝裝修🏠感覺可以喺呢度過一個好休閒嘅下午
感覺唔係太舒適,令神經非常之緊張😵
飲完手上的一杯就決定轉場,高分貝令耳朵流產了。🙉
今次被安排坐喺最入的大枱,舒服好多,場面冇出面咁熱鬧。
但啲cream真係有啲都冇辦法食得晒🤪
最後加上酸微微嘅紅莓醬、新鮮士多啤梨紅桑子同少少士多啤梨乾,中和返忌廉嘅油膩感。正!