2012-04-19 353 瀏覽
前日叫了5碟海鮮1. 蟹 (超細隻, 無肉咁制)2. 倉魚 (細條到嚇親你) 街市買10幾蚊果款SIZE3. 椒鹽鮮尤 (吸滿油, 不夠熱)4. 炒聖子 (不夠熱)5. 假扇貝 (人造麵粉) 每粒所謂扇貝是放上殼面蒸,唔係原裝扇貝, 容易囉起, 無有白色果一粒"的", 沒有內臓沒有群邊原原整整一粒白色麵粉放上面, 口感像魚蛋, 全部朋友都食得出似一粒麵粉。叫了一個人來問問, 問佢點解比d 我地吃, 他第一句答" 係呀, 我地比一款大d 既款色你食" 再問他是否欺騙,他知吾以對,我續問: "你點能夠將人家食淨的縠再比番我食", 他就立刻推棠"話廚房整, 乜都唔知"。到最後結賬, 我的朋友再問收銀, 她答到, 我們比了元貝去取代你的扇貝, 只是用了扇貝的縠 !!!!! 這是什麼道理 !!我在走的時候發覺他沒有什麼魚缸, 不知食物是怎樣存放, 只知看到廚房是一大穫的去炒, 怪不得, 有些餸菜上碟不是很熱。這個所謂套餐, 找不到甚麼可讚賞, 最後提到, 這間店的態度很差, 奉勸大家, 沒有排隊的店, 心中應有盤算。
前日叫了5碟海鮮

1. 蟹 (超細隻, 無肉咁制)
2. 倉魚 (細條到嚇親你) 街市買10幾蚊果款SIZE
3. 椒鹽鮮尤 (吸滿油, 不夠熱)
4. 炒聖子 (不夠熱)

這是什麼道理 !!

2012-04-09
  • 沒有推介美食