2021-06-24 234 瀏覽
呢間餐廳雖然已經開了好幾間分店 不過店舖仍然長期大排長龍👥👥 而且每間餐廳的質素都維持得好好 頗貼近馬來西亞🇲🇾的口味 所以小編都已經光顧過幾次 值得推介👍🏻椰香咖咉多士🍞 ($28)多士🍞兩邊都焗得好鬆脆 配上少許咖央醬和一小片的牛油🧈 味道相比馬來西亞吃的無咁甜 似乎是迎合番香港🇭🇰人的口味 對於一心想食番馬來西亞味道的小編就有點失望 整體不過不失🤷🏻‍♀️百吉爹肉骨茶-豬肚🥘 ($45)小編的口味偏小朋友😂 所以濃濃的藥材味肉骨茶對於小編來說跟苦茶😖差不多 不過屋企人就表示滿意的 而且有得refill 抵🤣魚仔🐟醬蘿蔔糕 ($45)呢個真係好好好好食 蘿蔔糕煎得非常香脆 每粒都是熱辣辣脆卜卜 魚仔🐟醬偏香辣 不過味道不會太濃而蓋過蘿蔔糕的味 完全可以提升另一個層次 小編覺得比XO醬更惹味 推介💯檳城亞參叻沙🍲 ($52)與平時食的喇沙不同 顏色偏深色 而且無椰香味的 比較像印度咖哩的顏色 味道就酸酸辣辣🌶️ 好重蝦🦐膏和魚🐟蓉味 好有鮮味 配料有菠蘿🍍 第一次見 不過幾開胃 還可以解辣 要小心越食越辣🥵 配飲品會比較好砂煲老鼠粉 ($84)老鼠粉其實即是銀針粉 是他們的招牌菜之一 配

椰香咖咉多士🍞 ($28)

百吉爹肉骨茶-豬肚🥘 ($45)

魚仔🐟醬蘿蔔糕 ($45)

檳城亞參叻沙🍲 ($52)

砂煲老鼠粉 ($84)
老鼠粉其實即是銀針粉 是他們的招牌菜之一 配料包括有豬肉碎 蝦米🦐 魚乾仔 蔥 豬油渣 雞蛋🥚 賣相非常吸引 用砂鍋上枱可以令銀針粉的味道更香 加上他們的秘制醬油 口感好豐富 份量都幾多 足夠兩個人食 👥