2021-09-11
平時經過長沙灣,見到呢間餐廳都排晒隊咁,於是今日經過想試吓!星期五walkin入去,要等40mins,個staff叫我留電話號碼話有位就通知我,點知25mins就有位啦!嗌左三文魚飛魚籽丼($72),塊面都好厚肉,大大塊咁,新鮮程度都ok,而飛魚籽份量反而好多!用飛魚籽撈飯食真係一流!跟住另外加左$16有三文魚麵豉湯+中華沙律or螺肉,沙律🥗就正正常常啦~但個湯反而有驚喜!因為佢真係落左好多三文魚粒落去!而且好香三文魚油嘅香味!非常足料!而女朋友就嗌左珍寶牡丹蝦三色丼($119),佢話帶子都大大粒好新鮮!而且啲三文魚仲要係腩位!所以食落去非常肥美!而個蝦頭佢都話幾鮮甜!蝦肉亦都彈牙!都新鮮嘅!另外仲嗌左個自家製燒三文魚鮫(廚師推介),成場覺得最好食呢個!燒得非常香!而且啲鮫位非常嫩滑!完全唔覺得鞋恰恰!So far, 呢間長沙灣隱世壽司店都性格比都算高~啲飯嘅份量起碼有兩碗!兩個人埋都係$28x! 晚餐算抵食啦!