2024-08-22
今日天氣涼涼哋,我哋就好想食热热嘅野暖暖下個身😌!search咗幾間就揀咗呢一間隱藏喺長沙灣嘅「極之拉麵」,食品好食又唔貴。😋🥢🔀🔀首先我就嚟個「極之真牡蠣醬油拉麵(溏心蛋+半殼醬漬鮑魚+牡蠣+慢煮叉燒)」,🍜🐚🥚嗰個叉燒入口即化,再配埋鮑魚同牡蠣,味道豐富而滿足!😍個湯底,重蠔味有些許蠔碎,自家製嘅牡蠣醬更添風味,鮮味四溢,讓人一啖接一啖,飲唔停!😋⏭⏭飲啖鯛魚湯底先,全靠真鯛魚熬製而成,只喝得到海鮮味,無其他雜質。 😌佢哋嘅味道特別重,原來系因為佢們自家熬煮!所以比較重味。👍🏻 🍜🐟新鮮魚片同叉燒配上魚皮,口感爽滑同進。👌最後,除咗拉麵,我仲叫左「唐揚烤雞」同「天婦羅迷你甜紫薯(4粒)」 嗰個炸雞同紫薯入口即化,真係叫人忍不住嚟食多幾次。😋「極之拉麵」,正!😎👍🎉 你地都要快D黎試下喇!哈哈!
「極之拉麵」,正!😎👍🎉 你地都要快D黎試下喇!哈哈!