餐廳: 金仔米線
資訊:

2021-10-04 545 瀏覽
長沙灣美食林立,米線短短一條街都有4間選擇,但從前住沙田的草子,對金仔有個情意結,所以今晚HEA食,就去左金仔敘舊6:45左右去到,趕及最後一張桌。好多食客都點左烤魚,望落去幾好味,下次試下先!我點了胡椒豬肚雞湯飯,賣相麻麻地,味道就正正常常。不過胡椒味唔夠勁,雞件多骨,冇咩肉食。草子點了金仔湯底米線,豬軟骨和雞絲。店家雞絲是用雞脾肉,嫩滑JUICY;豬軟骨肉質還好,唔似煲湯豬肉,不過軟骨位好爽口,我覺得一般般。我地仲叫左個雞絲粉皮。粉皮是走寬粉風格,雞絲好碎,都幾岩攪拌,有蒜蓉,麻醬,所以食落有去有少少辣。不過呢個雞絲粉皮,我地都唔覺得好食。因為太咸,不用試~姐姐反應快,上菜快,呢個都係優點

姐姐反應快,上菜快,呢個都係優點
2021-10-02