餐廳: 越大哥 (中興新街)
資訊:

2023-07-10 8 瀏覽
成日入嚟長洲都係食大魚旦,今次入嚟周圍行行吓嘅時候搵到一間越南菜!果斷決定要試一試😀講吓環境先,呢度環境係新式茶餐廳咁嘅感覺,坐得幾舒服,門口兩邊都係用玻璃設計,非常開陽。🌸越南春卷🌸春卷口感酥脆爽口,外皮薄而不硬,內餡鮮美清爽,口感豐富😆🌸越式軟殼蟹米紙卷🌸軟殼蟹米紙捲口感爽脆清新,米紙柔軟而唔粘嘴,內餡包咗鮮美既軟殼蟹肉同蔬菜🥬正啊!有4舊 份量都多😍🌸香茅串燒雞🌸有三串雞肉,食落有新鮮既香茅香料味。烤熟既雞肉好香,肉質多汁,入口口感酥嫩,有少少微辣,好開胃啊😄🌸咖喱牛腩飯🌸牛腩肉煮到酥軟入味,咖喱汁濃稠香郁同微辣。白飯熱辣辣食落香氣四溢😍📝整體評分美味指數:🌸🌸🌸🌸🌸賣相指數:🌸🌸🌸🌸🌸抵食指數:🌸🌸🌸🌸🌸環境指數:🌸🌸🌸🌸🌸5🌸為滿分📍 越大哥 (中興新街)地址: 長洲中興新街17號地舖
🌸越南春卷🌸
春卷口感酥脆爽口,外皮薄而不硬,內餡鮮美清爽,口感豐富😆
🌸越式軟殼蟹米紙卷🌸

賣相指數:🌸🌸🌸🌸🌸
抵食指數:🌸🌸🌸🌸🌸
環境指數:🌸🌸🌸🌸🌸
5🌸為滿分

📍 越大哥 (中興新街)
地址: 長洲中興新街17號地舖