2022-03-13
今日又嚟到北角食好西,去咗一間地舖Cafe試吓,其實我見到佢都有幾間分店,呢度門面係落地玻璃,睇到晒入邊成個環境,入面座位之間都寬躺,環境都清幽都係叫咗兩份主食兩杯咖啡,其中一個主食都幾特別,係太陽蛋煙肉班戟,另外嗰個就係all day breakfast,個班戟係好似M記嗰個早餐咁佢哋都係用楓糖漿,不過中間夾住煙肉同太陽蛋,好似個burger咁, 但係其實食落會又甜又鹹,睇你喜好,有啲人會唔係咁鍾意食,不過我就覺得幾特別,都唔錯,至於個all day breakfast真係好普通,普通到你眼見同出邊既all day基本食材全部都有,腸啦,太陽蛋,煙肉同埋個包,但係其中有樣比較少有嘅就係,佢配左一嚿芝士,嗰舊芝士係硬既,不過個味都唔係差,反而我覺得幾特別,會有一舊食落口唔覺係芝士嘅芝士😌最後嗌咗一杯麥盧卡咖啡,一杯Flat White,都係咖啡味唔香,奶味都冇乜,不過麥盧卡咖啡唔係度度有,佢個蜜糖濃度正,所以個味都比較重,不錯不錯