成日覺得香港嘅旺區都缺少左一啲空間感較大、適合閏蜜、情侶相互分享秘密、輕聲細語聊表心意嘅餐廳,直到前排朋友介紹diletto,就即刻黎左試😛餐廳地方幾大,另有花花裝飾餐廳仲好好咁安排左我地坐角落~頭盤叫左crab cake,睇下面嘅橫切面,超級多蟹肉🤩非常足料,唔係嗰啲撈啲薯仔又撈啲麵粉嘅貨色,仲要幾大件架~主菜點左龍蝦尾意大利飯,龍蝦尾厚肉大件😋意大利飯拌入左不同蔬菜,色彩繽紛得黎又健康啲🤣仲有港女必食carbonara🥳carbonara有少許變奏,有脆芝士片、溫泉蛋同蜆,層次感豐富,高質之作😚Tiramisu 又點可以唔點呢,里度嘅tiramisu 加入baileys,個人幾鍾意佢落莓乾朱古力做topping,酸甜酸甜,平衡番成個甜品嘅膩感😛心太軟意外的好味,皆因佢唔太甜,仲做到外層香脆、內部流心,係熱辣辣嘅邪惡甜品,必點!😌

餐廳仲好好咁安排左我地坐角落~
Deep Fried Crab  Cake

Deep  Fried  Crab  Cake