2022-11-09
📍<<元味 壽司刺身專門店>>灣仔德仁街1號地舖若果有朋友係住灣仔,街坊街里冇可能唔知道呢間小店💯‼️話都好出名,咁出名做啲乜嘢呢?我都想去見識一下,尋晚就去到拜會一下餐廳細細但係地道好似去咗日本街頭的小店一樣。✏️地方非常細,只有四五個位置,夜晚最多係開埋出去一個枱仔,好多放狗狗人士會揀坐外面。大家記住千祈唔好再同我爭啦我怕無位坐🤣Omakase 近年來都好流行㗎喇,但係大家都知道個價位係去到邊度,想飲埋酒,開支sake 起碼幾千。而呢到可以帶酒去,買酒到飲,平平地係7eleven 買啤酒🍻而呢度嘅師傅店長係係日本🇯🇵學過師,老早就將omakase 引入了。✏️ 而呢一度叫壽司就好似咁樣,你叫乜嘢師傅就即刻整俾你食,無唸到d魚生都得喎,手握飯又實有口感!佢嘅價錢,性價比真係十分高了!我最鍾意當然係個海膽又5大片如圖中$130我諗邊度都食唔到!✏️最驚喜就係油甘魚,刀功非常唔錯我最怕油甘魚切得唔夠薄好口好難吞落,油甘魚個口感油油香香大帶有肌肉嘅質感令人好滿足,呢個真係好好食,尋晚encore 左兩次🧡💯‼️無冠冕堂皇,無日風音樂,得枱爛爛地嘅電視📺睇到搞笑節目,一
灣仔德仁街1號地舖
我最鍾意當然係個海膽又5大片如圖中
$130我諗邊度都食唔到!
無冠冕堂皇,無日風音樂,得枱爛爛地嘅電視📺睇到搞笑節目,一路享受一路對眼一齊笑🫶
老實講,日本當地好多小店都係咁的。都會無靚裝修仲好似殘殘舊舊咁。
唔好隔籬飯香支持吓我哋本地啦🧡
你哋又點睇?