2023-02-11
約咗好酒之人一齊飲酒傾偈💬,搵個靜靜哋又舒服嘅環境,都真係唔容易⋯🤔最後揀咗呢間喺樓上嘅酒吧⋯ 除咗環境同氣氛好chill好relax之外,連調酒師哥哥個feel都好chill~😆😆·Cocktail 🍸 for me調酒師哥哥問我對cocktail有咩喜好,我會要strong啲,重gin味少少🤏🏻。經過佢tailor-made之後,佢就俾咗呢杯橙色、無冰,飲落好strong又重gin味嘅cocktail我。上面仲加埋一塊襯咗色嘅乾花花瓣做garnish,飄飄吓咁幾得意😎~~~·Cocktail🍹for my friend😛咁調酒師哥哥就唔只淨係問我嘅,佢仲有開埋我朋友。雖然佢飲酒,但唔太飲得,要飲甜少少🤏🏻,最好就fresh啲fruity啲咁⋯ 咁最後佢就安排咗一杯,帶咗少少青檸味,好fresh又帶點果味清香嘅酒。夠晒light,我個朋友都有到。唔同嘅係⋯ 佢今次用咗檸檬乾片同一小束香草🌿做garnish,我同朋友都覺得幾靚喎~·大家都渡過咗個傾心吐意嘅晚上,講咗好多好多⋯ 哈哈~~~
Cocktail 🍸 for me
Cocktail🍹for my friend😛
大家都渡過咗個傾心吐意嘅晚上,講咗好多好多⋯ 哈哈~~~
Cocktail 🍸 for me
Cocktail 🍹 for my friend