2016-11-12
今日係我同女朋友既週年紀念日,諗住揀間有格調少少既餐廳一齊慶祝一下,於是上網搵啊搵,見到呢間coffee shop食all day breakfast, 好似幾特別咁,見佢地啲野食個樣都唔差,所以早兩個星期打定電話黎book定枱。點解覺得佢隱秘呢?地址上第一眼望到既係重慶大廈,但實際係旁邊既商場地庫,走落去之後,穿過大堆運動鋪,去到角落就見到呢間coffee shop,鋪仔細細但坐得幾舒服,佢地其實唔算貴,係我地都比較大食,叫左三個人既份量,先至2百零蚊!抵侍應服務好好,好有禮貌叫我地入去睇餐牌,睇完想食咩就出去嗌同比錢先。首先係呢個煙三文魚沙律麥多士,當頭盤咁食,菜幾新鮮,上面淋有黑醋,酸酸地幾開胃又清新(建議先食兩塊多士,因為佢沙律上既黑醋汁會浸淋個多士),煙三文魚都幾鮮香,同個多士夾得幾唔錯!先至49蚊,抵食!之後上左黑松露磨菇意粉,忘了幾錢,約八十蚊吧,但重點係好香黑松露味,好肯落料,意粉配黑松露真係冇得輸,值得一試!第一次食all day breakfast, 感覺都唔差咧如圖見到有薯(生生地的口感),有肉腸,有茄汁焗豆等等,特別想講講既係個沙蛋超滑我地仲叫埋薯條,新鮮炸出黎
各位如果想拍下拖,或者同朋友仔想食下野傾下計,呢度係好選擇!