2022-07-20 20 瀏覽
成條通菜街好似最近越嚟越多韓國餐廳,今次行過一間主打食海鮮嘅酒館風格餐廳,假日早少少入座先有位,之後都近乎滿座🥹精選時令生蠔12隻今晚嘅時令生蠔係法國生蠔,大細適中一口一隻,食落夠新鮮,估唔到韓國餐廳都有生蠔食😆 餐廳另外都有燒蠔,下次嚟再試芝士帶子湯烏冬帶子超大隻,上枱嘅時候濃濃芝士味嘅湯烏冬,連個湯都可以飲晒,因為真係好惹味😂😂烏冬完全吸晒湯汁。燒牛肋骨燒牛肋骨有啲似平時食烤五花腩嘅變奏版,上枱嘅時候會有塊暖板,一路燒住,到咁上下就可以剪細塊再包生菜食😉真露蒜蓉牛油粉絲焗蜆呢個焗蜆最有驚喜,蒜蓉牛油味好突出,反而燒酒可能因為烹煮過程已經揮發左,唔會好搶味👍🏻 每一隻蜆都冇沙,而喺底嘅粉絲一定係精華所在。除咗海鮮點少得酒類🤣 所以加咗枝韓國米酒,有個酒壺一齊上,有返韓國地道感覺

精選時令生蠔12隻

芝士帶子湯烏冬