2023-07-11
間唔中想食下啲特色菜,咁啱因為做嘢嘅緣故嚟到附近,就嚟咗呢一間由店面開始已經充滿着東南亞特色嘅印尼餐廳!🇮🇩炸魚三色飯 $158見到圖片已經忍唔住要叫!三色飯包括黃薑飯、斑蘭飯同埋椰汁飯,個人超好鍾意椰汁飯!甜甜地嘅奶味並唔會太膩,意外地同魚幾夾😌魚就炸得啱啱好,外脆內軟,每一塊魚肉調味適中偏咸,食落非常有特色,啱啱炸好嘅時候仲可以食埋啲細骨添🤣虎蝦花膠湯粉皮 $98本身諗住即管一試,睇吓$98嘅花膠湯麵係咩一回事,點知食落有意外驚喜!🤤湯底超濃郁,呈奶白色,飲落鮮味十足,相信湯底一定熬咗好耐!💕粉皮同虎蝦就相對失色,可能我哋掛住影相浸得耐,粉皮開始發脹,另外感覺虎蝦唔算太新鮮,食落有啲乾🥲柑桔青瓜冰 $28見到寫住必試就即管一試!成杯飲料由外表開始已經非常Fresh非常清爽,青瓜嘅味道非常出,所以好睇個人喜好🤔新鮮椰青 $38極度口渴嘅時候椰青水就不二之選,清新爽口,仲可以刮椰子肉食添😌班蘭千層糕 $25最後梗係唔少得最經典嘅印尼甜點千層糕!細細個工人姐姐成日整俾我食,依家食落回憶即刻翻返嚟!唔算太甜,滿口充滿着椰汁味,係回憶啊!🥹
炸魚三色飯 $158
虎蝦花膠湯粉皮 $98