2024-01-02 108 瀏覽
💡鬧市中既日式cafe 木系裝潢,俾人一種高雅嘅感覺,可以同三五知己行完街喺度慢慢享受美食,又可以打卡同傾計。🍽️ 誕辰和牛漢堡蛋包飯蛋奄列由侍應切開後,嫩滑嘅蛋漿會慢慢流出,蛋奄列煮得相當好,蛋味香濃,口感嫩滑,配上特有嘅醬汁,提升咗成個蛋包飯嘅味道。蛋奄列下面有一塊好厚嘅漢堡扒,肉味香濃,亦冇煎到好乾身,食落仲好Juicy。🍽️ 聖誕庭園大蝦菠菜扁意粉呢一個菠菜意粉,以綠色為主調,配上紅色既蕃茄仔同大蝦,好似棵聖誕樹咁,迎合聖誕節嘅氣氛。由菠菜蓉再調和出黎既醬汁,相當creamy,而且大蝦鮮甜爽口。🍽️ 噹噹金賞唐揚炸雞炸雞嘅肉質相當嫩滑,外面亦都炸得好酥脆,配上佢嘅醬汁,相當惹味。仲有特製嘅沙律醬,蘸埋一齊食,又會有另一種味道。🍽️ 雪人布甸與牛奶大福盛好適合用嚟打卡嘅雪人布甸,外型相當可愛趣緻。布甸唔會太軟,亦都唔會太挺身,會喺你口中慢慢溶化。牛奶大福有淡淡嘅牛奶香味,口感煙靭,令到成個甜品既口感好有層次。🍽️ 紅粉緋緋花環拿鐵&紅豆牛乳紅粉緋緋花環拿鐵咖啡味香香濃,與下層嘅草莓互相配合,味道獨特。熱紅豆牛乳暖笠笠就好適合冬天呢個時候飲啦。
💡鬧市中既日式cafe

🍽️ 誕辰和牛漢堡蛋包飯