行過湖光街,沿路都係小店。早幾個月行過,見喺「讚好台灣」對面有間綠色裝修嘅cafe新開。就咁望,佢嘅環境比其他餐廳更闊落同乾淨,入去食個lunch先。(當時)set lunch有12款可以揀,食咗:▪️忌廉青口燉飯 $78(配餐湯/沙律,跟水果茶/果汁/美式咖啡 [+$15升級手工咖啡])餐廳裏面同樣以綠色為主,牆上掛有植物裝飾。餐湯係一大杯南瓜湯,味道正常。食物送餐速度都算快,嘢食10分鐘就到齊。🥢青口燉飯面頭有兩隻開咗殼嘅青口,就咁睇已經夠多汁creamy。飯入面都有幾粒青口肉同菇,食完都唔會覺得膩。☕️飲埋有樹葉拉花圖案嘅latte,又一個悠閑嘅晏就。-後來睇街坊group,原來早排佢哋有做價錢再抵食啲嘅外賣。不過呢度環境都唔差,坐得舒服,有時間可以堂食。-再後來先知,原來呢間second bite同長沙灣嘅Bar & Grill係有關係🤣。附:近排再行過睇到嘅lunch menu 😎有出現Bar & Grill 嘅招牌肉餅煎蛋飯。-

(當時)set lunch有12款可以揀,食咗:

餐廳裏面同樣以綠色為主,牆上掛有植物裝飾。

南瓜湯

忌廉青口燉飯

☕️飲埋有樹葉拉花圖案嘅latte,又一個悠閑嘅晏就。
latte