2023-03-12
上海街以前比人印象就係賣碗碗碟碟,但獨樹一格的618商場原來隱藏不少食店。呢間位於三樓嘅小店就以藍色裝修為主,店舖內外都運用到乾花作擺設。餐廳採光十分好,令人更能提升對tea time的開心滿足程度!➤ Prosciutto 風乾巴馬火腿薄餅 ($128)薄身批底香脆,Parma ham 鹹香配上蕃茄醬都非常夾,整體味道濃郁!平時出去食嘢盡可能都會避開火箭菜⋯ 但呢個並無太重苦澀草青味,食多幾塊都唔覺膩 ¯֊¯。而且Pizza上菜時仲係新鮮熱辣,芝士仍有拉絲效果⋯ 下午茶佳選 ( •̤ᴗ•̤ )♡➤ 炸雞窩夫近年鹹食窩夫熱潮興起,有別一般脆身窩夫,呢個入口煙韌帶有糯米香味。炸雞保持Juicy口感,車打芝士醬令整體更添層次,味道都係相當濃郁,但同時又不會太滯。雖然份量偏細,只有兩小塊,但都足以令我回頭 😙🤎➤ 蕃茄湯 (套餐+$10)新鮮蕃茄混合茄膏味道酸酸甜甜,非常開胃。蔬菜湯料非常多,每一啖都有滿滿的瓜菜,落手絕不手軟 ᐠ( ᑒ )ᐟ 整體都非常滿意,係一間有格調的西餐廳,係同朋友傾計聚會唔錯嘅選擇。餐廳望落非常寬闊,而卡座令人恍如坐係火車車廂,舒服得似鬧市中的一片綠洲。食物環境都好,
➤ Prosciutto 風乾巴馬火腿薄餅 ($128)
➤ 炸雞窩夫
➤ 蕃茄湯 (套餐+$10)
整體都非常滿意,係一間有格調的西餐廳,係同朋友傾計聚會唔錯嘅選擇。餐廳望落非常寬闊,而卡座令人恍如坐係火車車廂,舒服得似鬧市中的一片綠洲。食物環境都好,不錯的體驗,諗唔到食咩都可以試下!
推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌑 7.3/10
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄: 𝗰𝗮𝗽𝘁𝘂𝗿𝗲𝗳𝗼𝗱𝘀 一齊發掘更多美食啦 🧙🏻♂️