2019-08-12
禮拜日三點去好多人,係出面排左大概20分鐘先有位😗入到去唔大位又唔多,大概30幾個位,個人認為有啲太迫,啲枱有啲太密所以講野要大聲少少先得🙈-Menu成日都係同一份,雖然唔太多,但樣樣都好吸引😋咖啡menu都好多款式,仲有啲特別啲嘅味添!-Salmon Eggs Benedict ($78)🍳本身Egg Benedict有三款配搭可以揀,有菠菜/煙肉/煙三文魚,但好似多數配三文魚所以都係揀左哩個配搭👌🏻Egg Benedict做得好好,蛋黃流心,上面仲有個sauce🤤係一塊麵包上面有兩隻蛋,啱晒同朋友每人一半🥰配埋個沙律,成件事好健康~-Black Truffle Poutine ($62)🍟話就話poutine,但佢無落brown gravy😳但依然無阻佢嘅好食♥️溶左嘅芝士份量適中,唔會多到太膩,加埋上面好足料嘅黑松露,好香好濃味😭加上薯條無因為溶芝而變淋,成個野加晒分👍🏻-Chai Latte ($38) + Peppermint mocha (40)☕️朋友話好難得有地方有Chai Latte,所以就叫左黎試,而我就一向中意peppermint同choco嘅配搭,所以揀左peppe
Salmon Eggs Benedict ($78)🍳
Black Truffle Poutine ($62)🍟
朋友話好難得有地方有Chai Latte,所以就叫左黎試,而我就一向中意peppermint同choco嘅配搭,所以揀左peppermint mocha😆
同朋友各自覺得咖啡係幾好,都有chai tea同peppermint嘅味,但未算好有突破,不過對比出面好多coffee shop,算係做得唔錯👍🏻
係旺角鬧市中都有間咁慢活、悠閒嘅餐廳真係唔錯,如果可以無咁迫就完美啦🥰
Pause It (旺角)
好味度: 8.5/10
抵食度: 8.5/10