餐廳: 一風堂 (Lab Concept 金鐘廊)
資訊:

2018-04-12 189 瀏覽
今日去完金鐘整文件就順便黎呢度食碗麵我正在考慮應該食一風堂定米線陣之際, 見到佢新出左個冬陰功拉麵, 梗係捧場喇下午2點後既時間, 唔駛等位就有卡位坐。碗麵係有d辣同用拉麵底好怪。搵左好耐先搵到d蝦,配料不足, 湯底味濃, 拉麵厚身彈牙。 我最鍾意既係呢度坐得舒服, 店員勤快, 又有無限麥茶自己加。 我至愛係一年前推出既粗麵好似係黑椒味, 但宜家已經冇賣喇。可惜平日lunch time要等成半個鍾,但都比對而上海店好, 因為上海店仲要收茶錢 同黑你面
今日去完金鐘整文件就順便黎呢度食碗麵

下午2點後既時間, 唔駛等位就有卡位坐。

碗麵係有d辣同用拉麵底好怪。

2018-03-28