2022-11-10
行經灣仔, 被一個好大的落地玻璃窗吸引, 驟眼看間餐廳設計已經令人好舒服, 於是入內試下. 樓底有成兩層樓高, 好有空間感, 難得係咁擠逼的鬧市可以有個咁CHILL的落腳地, 未食淨坐已經大讚🤩🤩🤩餐廳係食台灣野, 見到有一人一鍋, 包埋飲品都唔駛$100, 好抵食好吸引😋😋😋於是同老公每人叫左一鍋。有4款湯底, 我叫原味牛肉湯加冬粉, 老公叫沙茶湯加麵。火鍋好足料, 主要食材有豬肉糕, 丸子, 高麗菜, 蛋, 豆腐, 大豆皮, 金針菇, 蟹棒, 肉片, 同蝦。除左蝦稍為唔夠新鮮外, 其他食材都好正好好味, 特別係牛肉湯鍋既牛腩, 好鮮嫩又有口感, 湯底好夠味, 如果唔食得辣又鍾意濃味的話, 牛肉鍋係必選。老公個沙茶湯鍋相對較淡, 無牛腩但有多D 豬肉片。餐飲我地叫左洛神花茶同埋高山翠綠, 淨係個樽已經好吸引😍,好夠茶味也可消滯, 正👍🏻👍🏻👍🏻
餐廳係食台灣野, 見到有一人一鍋, 包埋飲品都唔駛$100, 好抵食好吸引😋😋😋 於是同老公每人叫左一鍋。有4款湯底, 我叫原味牛肉湯加冬粉, 老公叫沙茶湯加麵。 火鍋好足料, 主要食材有豬肉糕, 丸子, 高麗菜, 蛋, 豆腐, 大豆皮, 金針菇, 蟹棒, 肉片, 同蝦。除左蝦稍為唔夠新鮮外, 其他食材都好正好好味, 特別係牛肉湯鍋既牛腩, 好鮮嫩又有口感, 湯底好夠味, 如果唔食得辣又鍾意濃味的話, 牛肉鍋係必選。老公個沙茶湯鍋相對較淡, 無牛腩但有多D 豬肉片。