2023-11-22 42 瀏覽
自從北角匯開咗商場之後,食嘢睇戲到方便咗好多,無意中發現左環境唔錯既法國餐廳,同另一半撐枱腳一流。法式麵包一向比人感覺都係硬,但呢份餐前麵包唔硬之餘,鬆軟香脆比例剛好,配上自家製醬汁先聲奪人。忌廉蘑菇湯蘑菇湯好足料,香濃忌廉加上麵包碎,香滑濃郁。法式鵝肝焦糖燉蛋配田園沙律焦糖燉蛋通常甜品先見到,職員喺落單時介紹法式鵝肝焦糖燉蛋係餐廳既Signature,果然冇介紹錯,鵝肝味濃配合燉蛋,一放入口就好似滑落喉嚨既感覺,但味道會維持喺口腔一段時間,之後食返沙律清清味蕾準備下一道茶。燴牛面頰意大利飯牛面肉淋到不得了,肉味超濃,口感似牛筋腩,但更鬆化,肉汁配上意大利飯,食到停唔到口。油封法國鴨腿配新薯 紅莓汁油封鴨腿係手工菜,工序繁多,鴨皮香脆鴨肉粉嫩,配上紅莓汁酸酸甜甜,非常醒胃。

忌廉蘑菇湯
蘑菇湯好足料,香濃忌廉加上麵包碎,香滑濃郁。

法式鵝肝焦糖燉蛋配田園沙律

燴牛面頰意大利飯